Vokpannā gatavoti basmati rīsi ar tunci un ķirbi
Sastāvdaļas
četrām porcijām
350 g Basmati rīsu
viena šķēle ķirbja
divi 80 g iepakojumi Rio Mare tunča neapstrādātā olīveļļā
divi svaigi sīpolloki
1/2 asa čili pipara
sāls
baltie pipari
350 g Basmati rīsu
viena šķēle ķirbja
divi 80 g iepakojumi Rio Mare tunča neapstrādātā olīveļļā
divi svaigi sīpolloki
1/2 asa čili pipara
sāls
baltie pipari
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Uzkarsējiet dažas ēdamkarotes eļļas vokpannā un apcepiet ķiplokus, sasmalcinātus sīpollokus (kātiņus nolieciet malā) un čili piparu.
2. Pievienojiet kubiņos sagrieztu ķirbi, sāli un cepiet uz vidējas liesmas; ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz ūdens. Ieberiet rīsus puslitrā sālīta, verdoša ūdens, samaziniet liesmu, pievienojiet karoti eļļas un turpiniet vārīt, līdz basmati ir al dente (ūdenim pilnībā jāuzsūcas).
3. Kad rīsi ir gatavi, apcepiet tos vokpannā kopā ar ķirbi, pievienojiet daļu notecināta tunča un atstājiet to uz neilgu laiku, lai ļautu tai absorbēt garšu.