Tuncis ar sparģeļiem, apelsīnu un mandelēm

Sastāvdaļas

četrām porcijām
Divi 160 g iepakojumi Rio Mare tunča olīveļļā
divas olas
800 g sparģeļu
viens apelsīns
viens neliela izmēra sarkanais sīpols
40 g neapstrādātas olīveļļas
20 g lobītu mandeļu
sāls un pipari pēc garšas

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis olīveļļā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Notīriet sparģeļus un nolauziet cieto apakšdaļu. Ieberiet katlā ar sālītu verdošu ūdeni un vāriet aptuveni 20 minūtes. Cieti novāriet olas nelielā kastrolītī, aprēķinot astoņas minūtes no brīža, kad ūdens sāk vārīties.

    2. Nogrieziet no apelsīna dažas mizas strēmeles, pārliecinoties, ka strēmeles veido tikai mizas virskārta (oranžā daļa). Sadaliet apelsīnus daiviņās, noņemot to ārējo plēvi un atstājot tikai mīkstumu.

    3. Nedaudz sasmalciniet mandeles, nolobiet cieti vārītās olas un sagrieziet mazos gabaliņos. Sagrieziet sīpolu smalkos gabaliņos.

    4. Sagrieziet sparģeļus uz pusēm gareniski un izkārtojiet uz četriem atsevišķiem šķīvjiem. Virsū lieciet notecinātu, drupinātu tunci, pievienojiet apelsīnu, cieti vārītās olas un sagrieztos sīpolus. Rotājiet ar mandelēm un apelsīnu miziņu, apslakiet ar eļļu un bagātīgi apkaisiet ar melnajiem pipariem.

Populiariausi receptes