Tunča suši

Sastāvdaļas

četrām porcijām
Divi 160 g iepakojumi Rio Mare tunča olīveļļā
četri mīksti selerijas kātiņi
100 g krēmsiera
viens burkāns
250 g suši rīsu
15 g cukura
40 ml rīsu etiķa
četras nori jūraszāļu loksnes
sāls pēc garšas
sojas mērce

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis olīveļļā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Ieberiet rīsus bļodā ar aukstu ūdeni, kārtīgi nomazgājiet, nokāsiet un lieciet katlā. Ielejiet katlā aptuveni 250 ml ūdens, pievienojiet tējkaroti sāls, kārtīgi samaisiet, uzlieciet vāku un vāriet apmēram 15 minūtes. Noņemiet no liesmas un atstājiet uz dažām minūtēm.

    2. Uzsildiet etiķi pannā kopā ar cukuru, lai iegūtu visai blīvu šķidrumu. Iemaisiet rīsos, kārtīgi apmaisiet visu masu un pēc tam nospiediet rīsus mitrā dvielī.

    3. Noņemiet stīgas no selerijas kātiem un sagrieziet tos gareniski. Nomazgājiet, nomizojiet un sarīvējiet burkānu.

    Novietojiet vienu nori loksni uz bambusa paklājiņa vai pārtikas plēves, pārklājiet ar rīsu slāni. Ar pirkstiem vienmērīgi izklājiet rīsus. Lai rīsi neliptu pie rokām, vispirms samitriniet rokas ar aukstu ūdeni. Noklājiet rīsus ar siera kārtu, virsū uzlieciet gareniski sagrieztu selerijas gabaliņu, nedaudz rīvēta burkāna un nosusinātu, drupinātu tunci.

    4. Saritiniet sloksni, izveidojot šauru, vienmērīgas formas cilindru. Ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī. Atkārtojiet procesu ar pārējām jūraszāļu loksnēm.

    5. Pirms pasniegšanas sagrieziet suši šķēlēs, pasniedziet ar sojas mērci un izteiktākai garšai ar etiķī marinētu ingveru.

Populiariausi receptes