Tunča sacepums ar maigu zaļo mērci

Sastāvdaļas

četrām porcijām
Divi 160 g iepakojumi Rio Mare tunča olīveļļā
trīs kartupeļi
divas karotes rīvēta parmezāna siera
divas olas
liels pētersīļu zariņš
trīs anšovu filejas
viena karote kaperu
125 g bieza jogurta
30 g neapstrādātas olīveļļas
salātu maisījums
sāls

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis olīveļļā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Nomizojiet, izvāriet un saspaidiet kartupeļus biezenī. Ievietojiet lielā bļodā, pievienojiet vienu olu, Parmezāna sieru un kārtīgi notecinātu tunci.

    2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Sasmalciniet tunci ar dakšiņu un pievienojiet pārējām sastāvdaļām, izveidojot vienmērīgu masu.

    3. Uzklājiet masu uz alumīnija folijas loksnes un izveidojiet klaipa formu. Ierullējiet klaipu folijā, pārliecinoties, ka abi gali ir cieši nosegti, un cepiet uzkarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes.

    4. Kamēr sacepums ir krāsnī, novāriet olu un pēc tam sasmalciniet to virtuves kombainā kopā ar pētersīļiem, anšoviem, kaperiem, eļļu un šķipsniņu sāls. Pievienojiet jogurtu un kārtīgi samaisiet, lai iegūtu garšīgu, maigu mērci. Ļaujiet sacepumam atdzist, tad sagrieziet šķēlēs un pasniedziet ar salātiem un mērci.

Populiariausi receptes