Tunča mērce
Sastāvdaļas
četrām porcijām:
Trīs 80 g konservu kārbas Rio Mare tunča olīveļļā
200 g tomātu biezeņa
viens mazs sīpols
½ ķiploka daiviņas
100 ml baltvīna
viens pētersīļu zariņš
viens bazilika zariņš
40 g neapstrādātas olīveļļas
sāls pēc garšas
Trīs 80 g konservu kārbas Rio Mare tunča olīveļļā
200 g tomātu biezeņa
viens mazs sīpols
½ ķiploka daiviņas
100 ml baltvīna
viens pētersīļu zariņš
viens bazilika zariņš
40 g neapstrādātas olīveļļas
sāls pēc garšas
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Sasmalciniet sīpolu, smalki sagrieziet ķiploku un pēc tam atsevišķi sasmalciniet baziliku un pētersīļus. Apcepiet sīpolu un ķiploku pannā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienojiet vīnu un sautējiet aptuveni trīs minūtes, līdz alkohols iztvaiko.
2. Pievienojiet tomātu biezeni, sāli un cepiet aptuveni desmit minūtes. Pievienojiet notecinātu tunci un sasmalcinātos garšaugus, maisiet visas sastāvdaļas kopā aptuveni vienu minūti, pēc tam noņemiet mērci no liesmas.
3. Mērcei varat pievienot arī safrāna paciņu, lai piešķirtu tai neparastu, aizraujošu garšu.