Pappardelle pasta ar tunci un artišokiem
Sastāvdaļas
350 g Pappardelle olu pastas
160 g Rio Mare tunča olīveļļā
trīs artišoki
viena ķiploka daiviņa
20 g sviesta
20 g neapstrādātas olīveļļas
pāris zariņu svaiga majorāna
sāls
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Uzvāriet pietiekamu daudzumu ūdens, pievienojot sāli, kad tas sāk burbuļot.
2. Notīriet artišokus, pārgrieziet uz pusēm un noņemiet cietās ārējās lapas, kātiņus, ērkšķainos galus un iekšpusē esošos “matiņus”, pēc tam sagrieziet mazās plānās šķēlītēs.
3. Apcepiet viegli saspiestu ķiploka daiviņu pannā ar eļļu un sviestu, pievienojiet artišokus. Kad ķiploks sāk kļūt zeltains, pievienojiet sāli, dažas tējkarotes ūdens un, nepārtraukti maisot, cepiet aptuveni piecas minūtes. Pievienojiet majorānu un drupinātu tunci, vispirms notecinot eļļu.
4. Izvāriet pastu, noteciniet to un pēc tam pievienojiet mērci, kārtīgi samaisot. Maltīte gatava pasniegšanai.
Varat arī artišokiem pievienot smalki sagrieztu tomātu, kamēr tie cepas.