Panzanella salāti ar tunci

Sastāvdaļas

četrām porcijām
Viens klaips dienu vecas lauku maizes
divi tomāti plānās šķēlēs
divi 160 g iepakojumi nosusināta Rio Mare tunča sālījumā
viens baltais sīpols plānās šķēlēs
četri redīsi plānās šķēlēs
viens selerijas kātiņš plānās šķēlēs
viena sauja rupji plucinātu svaigu bazilika lapu, kā arī papildu baziliks rotājumam
sāls un pipari
divas ēd. k. sarkanvīna etiķa
četras ēd. k. neapstrādātas olīveļļas

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis savā sulā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Sagrieziet maizi un uz dažām minūtēm iemērciet aukstā ūdenī. Kad maize ir izmērcēta, nolejiet un izspiediet ūdeni un sadaliet maizi mazos gabaliņos. Lieciet tomātus, sīpolu, redīsus un seleriju lielā bļodā un pievienojiet baziliku. Samaisiet un pievienojiet maizi.

    2. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus un apslaciniet ar sarkanvīna etiķi un pēc tam eļļu. Samaisiet, lai iegūtu vienmērīgu pārklājumu.

    3. Iedrupiniet tunci un kārtīgi samaisiet. Izrotājiet ar bazilika lapām un pasniedziet.

    Vēsture

    Panzanella salāti ir tipisks vasaras ēdiens Toskānā un citur Centrālajā Itālijā. Oriģinālajai receptei nepieciešama dienu veca maize, kas izmērcēta ūdenī, gurķis, sarkanais sīpols un baziliks ar bagātīgu daudzumu neapstrādātas olīveļļas, etiķa un sāls. Mūsdienās to bieži gatavo ar svaigiem tomātiem, olīvām, un šajā receptē – ar tunci.

Populiariausi receptes