Lingvīni ar tunci un zirņiem
Sastāvdaļas
četrām porcijām
350 grami lingvīni
160 grami Rio Mare tunča olīveļļā
viens burkāns
viens selerijas kātiņš
½ sīpola
200 grami svaigu lobītu zirņu
viens nogatavojies tomāts
30 grami neapstrādātas olīveļļas
svaigi pētersīļi
sāls
350 grami lingvīni
160 grami Rio Mare tunča olīveļļā
viens burkāns
viens selerijas kātiņš
½ sīpola
200 grami svaigu lobītu zirņu
viens nogatavojies tomāts
30 grami neapstrādātas olīveļļas
svaigi pētersīļi
sāls
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Piepildiet lielu katlu ar ūdeni. Pievienojiet sāli un vāriet, līdz ūdens sāk burbuļot. Pievienojiet un izvāriet makaronus.
2. Nomazgājiet dārzeņus. Sagrieziet burkānu un tomātu kubiņos. Sagrieziet seleriju šķēlēs, sakapājiet sīpolu un pētersīļus.
3. Apcepiet dārzeņus (izņemot pētersīļus un tomātus) pannā ar olīveļļu. Pievienojiet zirņus un cepiet aptuveni 10 minūtes. Pievienojiet sāli un kubiņos sagrieztu tomātu, nosusinātu tunci un pētersīļus. Pēc aptuveni minūtes noņemiet no uguns.
4. Noteciniet makaronus un pievienojiet maisījumu. Maltīte gatava baudīšanai.
Papildu ideja
Zirņus var aizstāt ar sloksnēs sagrieztu cukīni.