Kartupeļu un tunča kroketes ar burkānu krēmzupu
Sastāvdaļas
400 g burkānu
viena ķiploka daiviņa
800 ml dārzeņu buljona
30 ml etiķa
viens laims
divas tējkarotes olīveļļas
viens čili pipars
sāls
Kroketēm
250 g kartupeļu
100 g batāšu
viens 240 g iepakojums Rio Mare tunča olīveļļā
divas olas
250 g rīvmaizes
svaigs ingvers
sāls un pipari
Ēdiena papildināšanai
divas ķiploka daiviņas
12 rukolas lapas
čili eļļa
8 ml neapstrādātas olīveļļas
divas svaigas ķiploku lapas
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Apcepiet eļļā ķiplokus ar visu miziņu un pievienojiet sasmalcinātus burkānus. Pievienojiet čili piparu, etiķi, pārlejiet pāri buljonu un pievienojiet laima miziņu. Samaziniet liesmu un sautējiet, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
2. Izņemiet ķiploku un čili piparu, sasmalciniet virtuves kombainā un pēc tam izspiediet caur smalku sietu. Nomizojiet un izvāriet kartupeļus un pēc tam sasmalciniet virtuves kombainā. Pievienojiet notecinātu tunci, rīvētu ingveru, sāli un piparus.
3. No maisījuma izveidojiet kroketes, pēc tam iemērciet tās sakultā olā un rīvmaizē un izcepiet lielā daudzumā eļļas. Nosusiniet un ļaujiet atdzist.
4. Tajā pašā eļļā dažas sekundes apcepiet plānas ķiploka šķēlītes. Pasniedziet krēmzupu atsevišķās bļodās ar kroketēm pa vidu un izrotājiet ar ķiploku šķēlītēm un dažām rukolas lapām.