Grūbu salāti ar tunci, redīsiem un lazdu riekstiem
Sastāvdaļas
četrām porcijām
Divi 80 g iepakojumi Rio Mare tunča neapstrādātā olīveļļā
200 g grūbu
ledus salātu kacens
divi burkāni
seši redīsi
daži pētersīļu zariņi
20 g lobītu lazdu riekstu
50 g neapstrādātas olīveļļas, tējkarote etiķa
sāls pipari
Divi 80 g iepakojumi Rio Mare tunča neapstrādātā olīveļļā
200 g grūbu
ledus salātu kacens
divi burkāni
seši redīsi
daži pētersīļu zariņi
20 g lobītu lazdu riekstu
50 g neapstrādātas olīveļļas, tējkarote etiķa
sāls pipari
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Ieberiet grūbas lielā daudzumā verdoša ūdens un vāriet, līdz gatavas; sagrieziet redīsus un salātus plānās šķēlēs, sagrieziet burkānus strēmelēs vai, ja vēlaties, sarīvējiet.
2. Rupji sakapājiet lazdu riekstus, pievienojiet eļļu pēc garšas, dāsnu šķipsnu piparu, nedaudz sāls, etiķi un dažas pētersīļu lapiņas.
3. Noskalojiet grūbas aukstā ūdenī un noteciniet tās, pievienojiet nedaudz lazdu riekstu masas pēc garšas, ielieciet grūbas un dārzeņus traukā, pievienojiet tunci un papildiniet ar atlikušo lazdu riekstu mērci un dažiem pētersīļu zariņiem.