Tuncis ar humosu, grilētiem baklažāniem un ķiršu tomātiem
Sastāvdaļas
divi 80 g iepakojumi Rio Mare tunča neapstrādātā olīveļļā
250 g vārītu aunazirņu
divas ēd. k. sezama sēklu
četri ledus gabaliņi
viens laims
50 g neapstrādātas olīveļļas
viens liels baklažāns
200 g sarkano, dzelteno un zaļo tomātu
sauja bazilika
viena ķiploka daiviņa
sāls
Stampa Ricetta
Pagatavošana
1. Sagrieziet baklažānu gareniskās strēmelēs un apcepiet pannā ar nepiedegošu pārklājumu kopā ar 30 g olīveļļas un nelobītu, viegli saspiestu ķiploka daiviņu, pievienojot sāli pēc garšas, un cepiet, līdz iegūta zeltaina nokrāsa.
2. Smalki samaliet sezama sēklas virtuves kombainā, pievienojiet aunazirņus, ledus gabaliņus, nedaudz sāls un laima sulu. Smalciniet visas sastāvdaļas kopā, līdz iegūstat blīvas konsistences mērci. Pievienojiet nedaudz ūdens, ja vēlaties to padarīt krēmīgāku.
3. Sagrieziet tomātus un pievienojiet tiem sāli un eļļu pēc garšas.
4. Novietojiet humosu šķīvja centrā, nolieciet tunci virs mērces, virsū uzlejiet pāris pilienus eļļas un pasniedziet ar baklažāniem, tomātiem un baziliku. Ēdienu lieliski papildina pitas maize vai silta tortilja un laima šķēlītes.